Rijbewijs moto

LENTE PROMO !

Krijgt een korting van 100€ op uw Motorijbewijs in het nederlands voor elke inschrijving vóór 15/07/2019. Neem contact nu op voor uw inschrijving ! 

Om het motorrijbewijs te behalen moet men verplicht eerst een theorie-examen afleggen over de wegcode en de verkeersveiligheid. Vervolgens moet men manoeuvres uitvoeren en op de openbare weg rijden voor het praktijkexamen.

De erkende autorijschool Multipermis met verschillende vestigingen in het Brusselse heeft verschillende doeltreffende formules om het motorrijbewijs te behalen.


 

                             

 

Drie categorieën rijbewijs voor tweewielige voertuigen

Sedert 1 mei 2013 bestaat er een nieuwe wetgeving in verband met het afleggen van het motorrijbewijs, met een reglementering wat het behalen en de te volgen lessen voor de kandidaten.

Zijn bestaan drie verschillende rijbewijzen naar gelang cilinderinhoud en leeftijd van de toekomstige chauffeur.

  • Het rijbewijs A1 – minimumleeftijd 18 jaar. Dit rijbewijs kan worden afgelegd vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het is geldig voor motoren met een maximum vermogen van 125cc of maximum 11 kW.

  • Het rijbewijs A2 – minimumleeftijd 20 jaar. De bestuurder moet ten minste 20 jaar oud zijn. Dit rijbewijs geldt voor tweewielige voertuigen met een maximum vermogen van 35 kW.

  • Het rijbewijs A – minimumleeftijd 24 jaar. Dit rijbewijs is geldig voor alle typen motoren met een vermogen van meer dan 35 kW.

Eén enkel theorie-examen voor de drie categorieën motorrijbewijzen

Het theorie-examen is gemeenschappelijk voor de drie categorieën motorrijbewijs. De minimumleeftijd is 17 jaar en negen maanden om het theorie-examen te mogen afleggen. Om dit examen te slagen, moet de kandidaat 41 van de 50 vragen juist beantwoorden. Wanneer hij slaagt voor het theorie-examen, blijft dit drie jaar geldig.

Om de kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden voor het motorrijbewijs, biedt Multipermis 12 lesuren aan in één van haar erkende opleidingscentra. De kandidaat-motorrijder kan tevens zoveel hij wenst het theorie-examen oefenen op de examensimulator van de autorijschool.

Twee formules praktijklessen voor het behalen van het motorrijbewijs

De praktijklessen voor het rijden met de motor kunnen volgens twee verschillende formules :

Minimaal 12 uur praktijk met een gebrevetteerde rijinstructeur

De rijinstructeurs van Multipermis begeleiden de kandidaat gedurende 6 uur op een oefenterrein voor het aanleren van de verschillende manoeuvres, en gedurende 6 uur op de openbare weg. Eens deze opleiding achter de rug is, kan de kandidaat zich direct aanmelden voor zijn volledige praktijkexamen (manoeuvres + openbare weg).

Wanneer de testen zijn geslaagd, ontvangt de kersverse motorrijder direct zijn motorrijbewijs A1, A2 of A, zonder eerst een voorlopig rijbewijs te krijgen.

9 uur praktijklessen en een voorlopig rijbewijs voor de duur van een jaar

In dit geval worden de lessen ingedeeld als volgt : 4h30 manoeuvres op een gesloten oefenterrein en 4h30 rijden op de openbare weg. Eens de opleiding achter de rug is, kan de kandidaat zijn examen afleggen voor de manoeuvres.

Wanneer deze test is geslaagd, krijgt de kandidaat een voorlopig motorrijbewijs met een geldigheid van één jaar. Vervolgens moet de leerling 3 bijkomende praktijklessen nemen bij Multipermis om het examen te mogen afleggen op de openbare weg, of een maand stage afleggen wanneer hij het examen wenst af te leggen met zijn eigen motor.

PS : Houders van een rijbewijs B behaald voor 01/01/1989 zijn vrijgesteld van het behalen van het motorrijbewijs.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

U wenst bijkomende informatie ? Contacteer ons !

Sedert 1 mei 2013 zijn er verschillende mogelijkheden om van het ene naar het andere rijbewijs over te gaan, ook wel transitperiode genoemd. Contacteer Multipermis om alle nodige informatie te verkrijgen in verband met motorrijbewijzen. Wij staan klaar om u zo goed mogelijk in te lichten in één van onze opleidingscentra in het Brusselse !

Onze diensten voor particulieren

Ontdek hieronder al onze diensten voor particulieren.

Contacteer ons
Contacteer ons
Contacteer ons