Rijbewijs bromfiets (AM)

Dit rijbewijs is enkel geldig voor bromfietsen met een maximale cylinderinhoud van 50 cc en een maximum snelheid van 45 km per uur. Wanneer de maximum snelheid 25 km per uur bedraagt,  hoeft men geen rijbewijs af te leggen. Multipermis geeft eveneens praktijklessen en theorielessen voor bromfietsen met vier wielen (type scooter). Deze lessen bieden wij u aan met uw eigen voertuig.


 

                             

 


Lessen ter voorbereiding van het theorie-examen voor het rijbewijs AM

De eerste stap voor het behalen van het bromfietsrijbewijs is slagen voor het theorie-examen. Men moet dan ten minste 15 jaar en negen maanden oud zijn. Tijdens het examen moet men minstens 33 van de 40 vragen juist beantwoorden. Dit examen wordt afgelegd in een erkend examencentrum naar eigen keuze.

Multipermis helpt u zich optimaal voor te bereiden voor het slagen van dit theorie-examen :

  • Volledige theorie in een erkend centrum. Om u volledig en goed voor te bereiden op het theorie-examen, biedt Multipermis een formule aan van 6 uur theorieles in één van haar vijf opleidingscentra.
  • Onbeperkte simulatieoefeningen voor het theorie-examen. Na het volgen van deze zes uur theorie, is het mogelijk bij Multipermis naar hartenlust op onze computers te oefenen voor het behalen van het theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs. Dit kan volledig onbeperkt, totdat alle nuances van de wegcode onder de knie zijn.

De opleiding voor het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs

Let wel : sedert 1 mei 2013 bestaat het voorlopig bromfietsrijbewijs niet meer ! Men moet dus absoluut slagen voor het praktijkexamen, voordat men op de openbaren weg mag rijden.

  • Ten minste 16 jaar oud zijn. Om de praktijkopleiding voor het rijden van een bromfiets te mogen aanvangen, moet men ten minste 16 jaar oud zijn. Het is mogelijk om met de praktijklessen te starten voor het behalen van het theorie-examen.
  • 4 uur verplichte praktijklessen. Men moet minimaal 4 uur praktijklessen volgen, waarvan 2 uur op een privéterrein voor het uitvoeren van de vier verplichte manoeuvres en 2 uur op de openbare weg.

Eens de praktijkopleiding achter de rug is, mag de kandidaat zijn praktijkexamen afleggen. Om het rijbewijs AM te behalen, moet men de vier verplichte manoeuvres goed uitvoeren.

PS : Bestuurders geboren vóór 14/02/1961 zijn vrijgesteld van het rijbewijs AM.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

Zin om het bromfietsrijbewijs te halen ? Contacteer ons !

U wilt het bromfietsrijbewijs halen ? Neem gerust contact met ons op voor bijkomende informatie ! Onze rijinstructeurs en medewerkers staan voor u klaar in één van de zes opleidingscentra in Brussel.

 

Onze diensten voor particulieren

Ontdek hieronder al onze diensten voor particulieren.

Contacteer ons
Contacteer ons
Contacteer ons