Rijbewijs auto (B)

Het rijbewijs B is vereist voor het besturen van motorvoertuigen waarvan de MTM (maximaal toegelaten massa) de 3500 kilo niet overschrijdt, waarbij men maximaal acht personen mag vervoeren in het voertuig. Multipermis biedt verschillende lessenpakketten aan voor het leren autorijden. Deze formules bestaan uit theoretische lessen in verband over de wegcode en de verkeersveiligheid, maar ook praktijkoefeningen op de openbare weg. Dit lessenpakket is mogelijk in onze zes opleidingscentra van Multipermis in Brussel (Anderlecht, Laken, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Jette, Sint-Gillis en ’s Gravenbrakel).

 

                             

Theorielessen voor het theorie-examen wegcode voor het besturen van een voertuig

Vanaf de leeftijd van 16 jaar en negen maanden mag een toekomstige bestuurders beginnen met de theorielessen. Men volgt dan 12 uur les in verkeersveiligheid en kennis van de wegcode, verspreid over een week tijd. Men moet minstens 41 van de 50 examenvragen juist beantwoorden tijdens het theorie-examen, dat gegeven wordt in één van de erkende examencentra.

Drie verschillende praktijklesformules om het rijbewijs B te halen

Wij bieden drie formules aan met praktijklessen voor het behalen van het autorijbewijs vanaf de leeftijd van 17 jaar.

Een 20-uren lessenpakket met gebrevetteerde rijinstructeur

Als toekomstige bestuurder, volg je 20 uur praktijklessen bij een erkende autorijschool zoals Multipermis. Na afloop van dit lessenpakket en wanneer de autorijschool de toekomstige bestuurder ertoe in staat acht, krijgt deze een voorlopig rijbewijs dat 18 maanden geldig is waarmee hij alleen mag rijden (VR18).

Een opleiding met handschakeling of een automaat

Bij Multipermis kun je zowel praktijklessen volgen met een wagen met handschakeling als met een automaat.

Een lessenpakket van 2, 4 of 6 uur praktijklessen voor een voorlopig rijbewijs met begeleider

Dit lessenpakket bieden we aan nadat we tot de alarmerende constatatie zijn gekomen dat drie leerlingen op vier komende uit de vrije begeleiding een ongeval veroorzaken tijdens de eerste tien uur rijden met hun begeleider. Om dit probleem te vermijden, biedt Multipermis lessenpakketten aan van 2, 4 of 6 uur rijden met een gebrevetteerde rijinstructeur. De kandidaat kan vervolgens, na slagen van het theorie-examen, een voorlopig rijbewijs bij zijn gemeente afhalen dat 36 maanden geldig is (VR36). Hij mag dan enkel rijden vergezeld van zijn begeleider, die zelf ten minste acht jaar zijn rijbewijs heeft.

Een initiatiecursus voor vrije begeleiding zonder rijlessen in een erkende rijschool

Iedereen uit de sector zal dat kunnen bevestigen, het is in de eerste fase van het leren autorijden dat het risico op een ongeval het hoogst is. Vandaar dat de autorijschool Multipermis aanraadt een initiatiecursus autorijden te volgen. Tijdens deze cursus, leert de gebrevetteerde rijinstructeur de basis van het autorijden aan, wat het comfort, de veiligheid van uzelf maar ook van de anderen ten goede komt. Men mag dit voorlopig rijbewijs dat 36 maanden geldig is afhalen bij de gemeente vanaf de leeftijd van 17 jaar. De houder van dit voorlopig rijbewijs mag enkel rijden begeleid van zijn vaste begeleider.

Voor welke wijze u ook kiest, iedereen die ten minste 18 jaar oud is, het theorie-examen heeft behaald en ten minste drie maanden heeft gereden op de openbare weg met een voorlopig rijbewijs, mag zijn praktijkexamen afleggen.

Een opfriscursus voor houders van een rijbewijs B

Multipermis biedt tevens een lessenpakket aan van 2, 4 of 6 uur vervolmakinglessen. Deze rijlessen zijn gericht op houders van een autorijbewijs. Ze hebben een dubbel objectief:

  • Opnieuw vertrouwen krijgen in autorijden door coaching. Sommige bestuurders vinden het soms moeilijk weer auto te rijden, na een ongeval of een schrik. Zij hebben dan niet meer genoeg zelfvertrouwen om met de auto te rijden. Met de raad van een gebrevetteerde rijinstructeur leren zij hun voertuig en hun eigen rijcapaciteit opnieuw kennen en vertrouwen.
  • Lessen economisch rijden voor een beter respect van het milieu. Of het nu uw eigen voertuig betreft of die van de autorijschool, Multipermis kan een klein doosje aanbrengen aan de wagen waarmee het verbruik van de brandstof wordt gemeten. Op die manier kan de bestuurder zien hoeveel brandstof hij verbruikt en zijn rijgedrag aanpassen naar een ‘groene’ manier van rijden.

Onze rijinstructeurs staan klaar om u zo goed mogelijk in te lichten. Neem gerust contact met ons op voor bijkomende informatie. Wij staan klaar om u te helpen het autorijbewijs te behalen.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.


Onze diensten voor particulieren

Ontdek hieronder al onze diensten voor particulieren.

Contacteer ons
Contacteer ons
Contacteer ons