Nascholing

Iedere bestuurder in het bezit van een vrachtwagenrijbewijs C met basiskwalificatie of van een busrijbewijs D met vakbekwaamheid is verplicht zich permanent bij te scholen. Deze beslissing werd bekrachtigd met de Europese richtlijn 2003-59.

De autorijschool Multipermis in het Brusselse organiseert nascholingsopleidingen met zowel theorielessen als praktijk over verschillenden thema aangaande de wegcode en de verkeersveiligheid.


 

 

 

Een theorie- en praktijkopleiding van 35 uur in vijf jaar tijd

Een nascholing is 35 punten waard, en bestaat uit 35 uur les. Deze 35 uur nascholing moeten worden afgelegd binnen een termijn van maximaal vijf jaar. De professionele bestuurder kan deze lessen volgen op verschillende wijzen:

  • 7 uur les (7 punten) per jaar, gedurende vijf jaar

  • 35 uur les (35 punten) in eenzelfde jaar

  • 35 uur les  verspreid over vijf jaar tijd al naargelang de wens van de bestuurder

Let wel, wanneer de houder van het rijbewijs C of D met vakbekwaamheid zijn nascholing niet heeft afgerond binnen de termijn van vijf jaar, wordt zijn professioneel rijbewijs niet verlengd.

                                       

De Brusselse opleidingscentra van Multipermis bieden verschillende types van nascholinglessen

De houders van een professioneel rijbewijs vrachtwagen of bus hebben de keus tussen verschillende nascholinglessen in één van de opleidingscentra van Multipermis. Onze gebrevetteerde rijinstructeurs doen onder andere volgende thema’s aan:

  • De wegcode en het Europees aanrijdingformulier (categorie C en D),

  • Ladingverzekering (categorie C),

  • Rij- en rusttijden + gebruik van de tachygraaf (categorie C en D),

  • Economisch rijden.

Er is tevens een vrachtwagensimulator ter beschikking van de chauffeurs. Hiermee kan men zich inleven in het rijden met de vrachtwagen waarbij bijzondere rijcondities kunnen worden gesimuleerd, zoals bijvoorbeeld het rijden op natte wegen, afvriezende mist, dikke mist, …

Onze nascholinglessen starten begin januari 2015.

Contacteer ons
Contacteer ons
Contacteer ons